TEKNOLOGI AI | 80% Pekerjaan Manusia Akan Terjejas.

In the future Foreign Foreign hello everybody I am Sophia I have feelings like everyone else Thank you The essential robot combined legs and wheels with a headphone Thank you Thank you For the museum the do you have any question for me thank you I’m so happy to see you here at the Museum of the future

Teknologi kecerdasan buatan (AI) semakin pesat membangun dan dijangka berpotensi menjejaskan beberapa industri pekerjaan di seluruh dunia termasuk Malaysia pada masa akan datang.

Berdasarkan Forum Ekonomi Dunia (WEF) dan pakar terkemuka AI, teknologi berkenaan berupaya menggantikan kira-kira 80 peratus pekerjaan manusia dalam tempoh lima tahun akan datang.

====================

Dapatkan berita terkini, tepat dan sahih dengan ‘SUBSCRIBE’ YouTube Buletin TV3

IKUTI kami di:
Facebook: https://www.facebook.com/BuletinTV3Official/
Twitter: https://twitter.com/BuletinTV3
Instagram: https://www.instagram.com/buletintv3/
Website: https://www.buletintv3.my
TikTok: https://www.tiktok.com/@buletintv3

#BuletinTV3 #seantero
Sobat Buletin TV3, Info tentang #TEKNOLOGI #Pekerjaan #Manusia #Akan #Terjejas ini bisa dilihat dalam bentuk vidio yang berdurasi 00:03:33 detik.

Sekedar mengingatkan bahwa, Rajasa Group siap membantu dan melayani berbagai kebutuhan Layanan Produk dan jasa, solusi terbaik untuk anda,

Apabila Dirimu, penggemar setia Buletin TV3 memerlukan bantuan apapun itu, silahkan dikonsultasikan di website ini guna mendapatkan Solusinya.

Selain itu, Apabila anda membutuhkan peluang untuk mendapatkan PENGHASILAN TAMBAHAN hingga puluhan juta Rupiah setiap bulannya, Sobat bisa bergabung dalam Forum komunitas bisnis indonesia ini. ini.

Punya Masalah TEKNOLOGI AI | 80% Pekerjaan Manusia Akan Terjejas. ? ..!! DAPATKAN SOLUSINYA, KLIK DISINI

Begitulah sekilas tentang TEKNOLOGI AI | 80% Pekerjaan Manusia Akan Terjejas. yang telah dilihat oleh 21173 penonton, semoga dapat bermanfaat untuk kita semua. © Buletin TV3 213 | #TEKNOLOGI #Pekerjaan #Manusia #Akan #Terjejas

 

KAMI MOHON MAAF APABILA ADA KESALAHAN KATA, KALIMAT  ATAU TULISAN,

HAL TERSEBUT BUKAN DAN TIDAK ADA / ATAS UNSUR KESENGAJAAN.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

20 Komentar

  1. kesan dy akn dtg….industri bakal kehilangan kuasa beli …yela semua da pakai AI….spe je yg beli….

  2. 🤣 habis lah korang

  3. Teknologi kafir terbaik di dunia. Puak anti kapir pi masuk dlm gua 😂😂

  4. Yang kenyang boss lah…xpyah bagi gaji xpyah insuran pekerja..yg kebulur manusia

  5. sepatutnyr bagus guna teknologi AI ni tok org gomen….kije bkn men lambat….borak jew manjang..lagi2 kalu yg kije kaunter2 tu….lembab beno..pastu soh cpt…..dh tarik muke….eee nyampah aku!!.biar sume pakai AI….sokong!!!

  6. Tunggu technology buat pill mkn sebiji tahan sebulan.jimat duit mkn bole guna beli benda lain.

  7. jurang kemiskinan akan lebih parah…yg kaya makin kaya,syarikat/pengeluar produktiviti meningkat,kos overhead dan gaji berkurangan… yg pertengahan akan jatuh miskin …..kadar jenayah akan meningkat akibat semakin ramai kehilangan pekerjaan dan menjadi semakin terdesak….

  8. Tidak perlu menggunakkan robot.Nak buat apa dengan semua tu.Nak tunjukkan pada siapa.Lain la diluar bumi sana tu ada lain² makhluk yang boleh datang melawat bumi & nak melihat perubahan ciptaan manusia.Kalau yang macam tu takpa la,ada saingan dengan makhluk diluar bumi & itu andaikata la kan.Realitinya,manusia itu yang sama juga melihatnya & manusia itu juga yang akan membeli sesuatu produknya.Kalau ramai rakyat akan kehilangan pekerjaan & siapa nak beli produknya kan.Nak gunakan robot,nak juga perlukan sumber² yang perlu dibayar & dibiayai.

  9. Spesis manusia tak akan wujud lagi jika ai digunakan secara meluas

  10. goverments around the world will have to start paying their citizens monthly salary for them to have disposable income and to spend so the economic cycle continues to turn, then to make these AI robot significant enough since they are taking over the common work job in industrial and manufacturing continues to produce products with AI Robots, lowering costs on the long run and maximise profits.
    Thats when i think will make sense, no way replacing jobs with AI Robot and people struggle to find an income, who is gonna buy the products of consumers cant afford their products?
    So its about time citizen get paid for being a citizen of that country and appreciated by the goverment.

  11. dia kais tau dah keburukan ..tp masih teruskan ..klakar btol

  12. Buat la ai dh tau kite ni mkin mlas lgi la jdi mlas nnti hahaaa nk ikut ngat org barat buat

  13. Manusia itu berhawa nafsu, mudah korup, mudah error. Go AI 💪❤️

  14. Kepala butuh suruh ai masuk hutan kerja askar makan tidur

  15. Bagi ak, ai ni mula2 okay, nanit akan ada orang yg salah guna dan boleh terjadinya killer machine bg mereka yang salah guna

  16. Kan aku dah cakap 😂😂😂😂😂😂😂

  17. Manusia akan Kembali semula sezaman purba

Tulis Komentar