Makanan yang Kena Elak Semasa Pantang

Penting ke pantang dalam makanan nih penting sebab bidan akan perfect kan atau bidan akan sediakan makanan yang cukup zat dan sehat untuk ibu pantang contoh makanan yang ibu berpantang makan sayur-sayuran itu semestinya semua sayuran boleh yang kedua ikan-ikan tak semur ikan di buku pantang boleh makan

Dan tak semu ikan bidan akan masak untuk ibu Pantang lah kebanyakan bidan akan masak ikan yang tidak memberikan kegatalan kepada ibu di bagian vagina atau contoh ikannya kebiasaan tidak masak adalah ikan salmon ikan salmon ikan Haruan Nah kalau masak ikan tongkol bidah tak masak katanya kalau ikatan

Kunyit memberi yang buruk pada ibu di bagian jahitta itu Ibu karena segatal kalau makan ikan tongkol ini so kebanyakan bidan akan masak ikan tenggiri tenggiri boleh makan ikan tenggiri ikat Haruan yang penting I bidan akan masak ikan tongkol sebagai ikan itu gatal ibu itu yang gatal bagian

Jahitan itu sebenarnya kaki pun eh bidan tak masak sebab gatal sebenarnya ini itu antarikanlah Antari ikan yang bidan takkan masaknya Ibu pantang sangat digalakkan memakan daging Oke untuk ibu Fanta katanya tidak boleh makan ayam itu sebenarnya ibu itu sendiri mempunyai arahan kepada ayam ada juga orang Alahan

Pada ayam maka ayam gatal untuk ibu pantang katanya sebelum dia sebelum dia mengandung dimakan ayam tiba-tiba waktu mau berpantang dimakan aja sedikit dah gatal Kalau gatal itu adalah daripada ala hendak Ibu sudah tak alah kepada ayam ketika berpantang kebile ibu udah tak alah pada ayam Ibu sepatunya bagi tahu bidan kata Uci bayi

Punya eee badannya gatal lah makanan yang tak tahu tiba-tiba oke bidan akan stop masak ayam bidan akan ganti dengan mungkin daging mungkin ikan selain daripada ayam kayak ibu bukan tangan tak digalakkan makan belum Bukankah Ibu pepatah aja kita yang tak berpantani pun berlemak sangat bahaya sebenarnya sebab masuk adalah saluran darah untuk

Mengingatkan kandungan lemak dan apa kita pakai kolesterol yang tinggi kurangkan makanan berlemak contoh makanannya tuh ada banyak minyak minyak atau sebenarnya ayam bahagia lemak jangan makan daging bahagian lemak jangan makan untuk seafood ada setengah Ibu dia memadah betul-betul sebab itu bila ibu makan sesuatu benda sensitif Oh gatal terus bagi tau bidan

Saya tak boleh makan Sebab saya sudah tiba-tiba Allah dengan Sifu Oke stop makasih Fu kita tengok lepas berpantang ada juga Ibu lepas berpantang di Tanah ada siku ditaalah dengan ayam penjagaan pemakaian Ibu pantani bukan sekadar kepada gatal saya semati tulisannya setelah itu untuk memberikan tenaga dan memberikan zat kepada tubuh badan ibu

Itu sebenarnya Yesus sejak itu pentinglah Allah itu adalah cari individu atas individu Oke kalau untuk sayur ada yang setengah Ibu eh Tak bolehlah saya tidak makan kubis kita tahu mungkin ya Ada alah juga lagi ganti dengan sayur lain tak boleh makan kubis makan ke kiri kita ganti pulangan sayuran sebanyak

Sayur ini ada dia punya diri sendiri sebenarnya so Baik aman-amannya saya baik untuk berbatang kalau macam jerih petai kacang panjang budi jangan kalau lagi Ibu itu sebenarnya itu nasihat saya kepada ibu yang bakal menjadi Ibu tak lama lagi dekat luasnya bahkan mengalami fase berpantang saya sarankan supaya ibu rajin-rajinlah membuat research mengenai

Berpantang nih sebenarnya bertanyakan kepada bidah kalau kita kenal bidang-bidang yang memang sudah khusus kejadian kita tanya dong wanita agak seenak makan nih Saya nak makan nih bidan nabi Arif Untuk bercakap benda itu kayak waktu ibu yang dalam fasa mengandung Tengah check up dengan dokter tanya terus dokter boleh juga benar-benar macam ini Aduh

Saran saya buat dari Swiss banyak ikan betonnya banyak kan dapat karena sehat dokter Apakah [Musik]

Ini berdasarkan petua tradisional la kan? Ke sama dengan petua doktor?

Orang berpantang kena ada stokin https://shope.ee/1VN65nQm2a

#diraa020_ #kesihatan
Sobat ML Studios, Info tentang #Makanan #yang #Kena #Elak #Semasa #Pantang ini bisa dilihat dalam bentuk vidio yang berdurasi 00:04:03 detik.

Sekedar mengingatkan bahwa, Rajasa Group siap membantu dan melayani berbagai kebutuhan Layanan Produk dan jasa, solusi terbaik untuk anda,

Apabila Dirimu, penggemar setia ML Studios memerlukan bantuan apapun itu, silahkan dikonsultasikan di website ini guna mendapatkan Solusinya.

Selain itu, Apabila anda membutuhkan peluang untuk mendapatkan PENGHASILAN TAMBAHAN hingga puluhan juta Rupiah setiap bulannya, Sobat bisa bergabung dalam Forum komunitas bisnis indonesia ini. ini.

Punya Masalah Makanan yang Kena Elak Semasa Pantang ? ..!! DAPATKAN SOLUSINYA, KLIK DISINI

Begitulah sekilas tentang Makanan yang Kena Elak Semasa Pantang yang telah dilihat oleh 18727 penonton, semoga dapat bermanfaat untuk kita semua. ยฉ ML Studios 243 | #Makanan #yang #Kena #Elak #Semasa #Pantang

 

KAMI MOHON MAAF APABILA ADA KESALAHAN KATA, KALIMATย  ATAU TULISAN,

HAL TERSEBUT BUKAN DAN TIDAK ADA / ATAS UNSUR KESENGAJAAN.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

20 Komentar

  1. Pantang. Makan Ikan selar, ikan cencaru.

  2. Nak follow nutritionist atau bidan ?

  3. Berpantang sebab nak elak menggatal

  4. Saya tengah berpantang hari yg ke 15 ๐Ÿ˜Š

  5. tajuk : makanan.. patut tajuk dia apa bidan masak harini?

  6. akk ni lawa, tp bila berborak jd makcik2..

  7. Arabic Words
    ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆ ุนูŽู„ูŽู‰ ุขู„ู ุณูู‘ูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู

    Romanic Words
    Allahumma Solli 'Alaa Sayyidinaa Muhammad waโ™ก 'Alaa Ali Sayyidinaa Muhammad

    Subhanallahi Wa Bihamdihi
    Subhanallahil 'Aziimi
    Subhanallah Alhamdulillah Laa iIlaa ha illallah Allahuakbar
    Astaghfirullahal 'Aziim Allazi Laa Ilaa ha illa Huwal Hayyul Qoyyumu wa atuubu ilaih

  8. Makan je apa2 asalkan sihat

  9. makan real food bukan processed food
    kurangkan gula atau stop ambil gula (ini punca segala penyakit)

  10. Ikan salmon pula disebut, sebut la ikan mampu milik… Bacaan kita ni banyak sumber luar, jadinya banyak sumber susah nak didapati.

    Untuk bersalin secara tingkap, Ikan haruan kalau nak makan jangan banyak, paling banyak pun 3 portion je,lagi2 pati haruan.

    Jahitan luar cantik,kat dalam tak tahu apa jadi. Jururawat yang nasihat (saya bukan pantang bersalin,tapi lepas pembedahan besar).

    Katanya dia dulu makan ikan haruan masa berpantantang, masa nak operate anak ke dua dr susah nak buat, sebab lapisan dalam memulih dalam keadaan tak normal.

  11. Bidan org kaya dia masakโ€ฆkita pantang sndri..sebulan je suami masak utk sy..lps tu sebulan lgi sy sndri pantang masak sayur je time ank prtama..suami kj offshore cuti terus lps tu sebulan lg dia blk kg sorg sbb nak urus sawit arwah bapak dia

  12. Tapi hospital bagi je makan semua jenis ikan, ayam, sayur dan buah2an ni. Hospital ada dietician yg akan tentukan makanan utk patient. Nak dgr bidan or dietician? Pantang2 ni sbnrnya nak buatkan bdn ibu tu jadi kurus balik je..sama cam diet.

  13. Kalau tak allergic tongkol, makan Aje. Lagi satu, ikan haruan tak bagus utk deep scar mcm czer. Ni dua maklumat ni drpd doctor sendiri. Mohon admin check dulu, misleading dah ni

  14. Nk tnye.. Kelapa parut bleh ke untuk pantang?

  15. Ikan tongkok mmng gatal . Lepas mkn gigi ni rasa mcm gatal jer . Ape lagi org berpantang

  16. sy pantang hospital bg ikan tongkol putih alhamdulillah mkn x jd apa..ank sulung mak sy kata cuba ja semua mkanan,asal x turun darah,gatal atau demam kira ok ja blh mkn..bru cepat sihat..klau ikut pantang dulu syur
    buah pun belum tentu blh mkn..kena makan ikan kering ja sebb tu lambat baik..cuma mknan yg bersifat sejuk je elakkan tkut kancing gigi..

  17. Bila makan ayam & berasa gatal sebab kulit ayam. Makan lah ayam di bahagian dada ayam . Elakkan juga lemak ayam

  18. Petai jering boleh mkn????? Istri sdg brpntang czer tp tringin mkn petai..

Tulis Komentar