Tip Mengajar Pendidikan Islam dengan Tak Boring

Kita sebenarnya boleh buat menantu jadi lebih serono bila kita yang pertama pakaian gitu sebagai seorang guru penikahi Islam sebab ada setengah student bila di nampol ustaz-ustaz yang Miss pakai baju Raihan pakai snowa pakai songkok pakai kopiah tengok gaya pemakaian pun boring nih nak belajar Islam waktu Tengah hari kita nak belajar

Hukum Hakam aku akan jadi bila kita mengantuk so yang pertama Mungkin sedikit semuanya akan efektif mungkin kalau kita pakai dengan caranya lebih Elok yang maksudnya bukanlah anak dan sebagainya tapi gaya pemakaiannya lebih kemah dan juga lebih dekat dengan anak muda contoh mama muda sekarang suka yang bener tuh memang mempengaruhi sebenarnya

Gaya pemakaian kita mungkin dia ada cowok dia itu sendiri identity dia kita tak boleh berpandukan buku semata-mata kita kena tengok konteks situasi semasa so disitu student mudah untuk paham dan sebagainya student lebih suka untuk dengar kita bercerita secara non formal kita sendiri kasih cita-cita Sirah kita masukkan ada satu

Kisah yang kita boleh ke ikannya akhlak contoh akhlak Rasulullah macam mana pada waktu dulu macam mana orang buat dekat Rasulullah dan Nabi doa supaya diberikan Hidayah dan petunjuk oleh Allah tips yang ketiga kita boleh libaikan diri dengan student secara efektif Maksudnya kita terang satu satu benda kita toh bagi inisiatif

Untuk debat calis ini lagi macam ada tv-nya yang saya pernah buat dalam kelas tugasnya untuk student setiap kumpulan cari Quran terjemahan ayat-ayat yang ada kaitan dengan malaikat-malaikat ini sebenar nya itu secara langsung kita boleh merangsang minatsude untuk anak buka Alquran untuk mencoba ayat-ayat yang betul Alquran bukan saja dalam konteks pendidikan Islam dalam

Konteks macam mana kita cari juga handphone saya langsung kita sudah pupuk dan Didik istrinya ini benar-benar itu kita kenalkan juga sudah sekarang tak sama macam dulu student dulu dia lebih kepada Yes And do sekarang ini student lebih kepada dia anak pastikan dia dengan sesuatu subjek dan subjek pendidikan

Islam sebab sekarang ini Masya Allah sudah sekolah sekolah menengah terutama yang so ini adalah beberapa detiklah di pada saya untuk kita nak gunakan nah pastikan student kita tertarik dengan Penida Islam kita tak mau student syok dengan subjek eh sebagai Loji tapi bila masuk bab agama Tertinggal ke belakang dengan tni-teknik pengajaran yang agak

Ketinggalan [Musik]

Subjek apa pun kalau tengahari memang barai Mat.

Tengok baju pon dah semangat nak belajar agama https://shope.ee/1VP1lvqwoj

#mirulaimn #agama
Sobat ML Studios, Info tentang #Tip #Mengajar #Pendidikan #Islam #dengan #Tak #Boring ini bisa dilihat dalam bentuk vidio yang berdurasi 00:03:27 detik.

Sekedar mengingatkan bahwa, Rajasa Group siap membantu dan melayani berbagai kebutuhan Layanan Produk dan jasa, solusi terbaik untuk anda,

Apabila Dirimu, penggemar setia ML Studios memerlukan bantuan apapun itu, silahkan dikonsultasikan di website ini guna mendapatkan Solusinya.

Selain itu, Apabila anda membutuhkan peluang untuk mendapatkan PENGHASILAN TAMBAHAN hingga puluhan juta Rupiah setiap bulannya, Sobat bisa bergabung dalam Forum komunitas bisnis indonesia ini. ini.

Punya Masalah Tip Mengajar Pendidikan Islam dengan Tak Boring ? ..!! DAPATKAN SOLUSINYA, KLIK DISINI

Begitulah sekilas tentang Tip Mengajar Pendidikan Islam dengan Tak Boring yang telah dilihat oleh 14891 penonton, semoga dapat bermanfaat untuk kita semua. © ML Studios 207 | #Tip #Mengajar #Pendidikan #Islam #dengan #Tak #Boring

 

KAMI MOHON MAAF APABILA ADA KESALAHAN KATA, KALIMAT  ATAU TULISAN,

HAL TERSEBUT BUKAN DAN TIDAK ADA / ATAS UNSUR KESENGAJAAN.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

20 Komentar

  1. Pendidikan Islam ni seronok…tapi soalan dia tu….agak ambil masa…

  2. Kesian, nak ajar agama pun kena pakai hipster dulu. Hahahaha

  3. Masa f1 sy tk suka pi sbb ustzh hari2 suruh berdiri pstu bg kuiz, sape tk dpt jwb terus berdiri+lompat bintang 20 kali. Masa f2 ustzh lain pulak ajar, cara mcm ustaz ni la, byk bercerita, fun la, no pressure. Alhamdulillah sejak dari tu tk pernah tk dpt A pendidikan islam. Doakan trial and spm ni dpt A+! Aamiin

  4. Sekolah abdullah munshi ke tu?😍

  5. Subjek paling seronok pula ni.. Sbb soalan selalu kbat..buat kami wonder apa hukum dan bagi ruang sama kmi utk fhm agama

    N cerita pasal nabi paling seronok ..tdk tau knp org lain rasa boring sdgkan subjek ni mngubah corak pemikiran dan tingkah laku

  6. Zaman aku, ustazah f4 dan f5 asyik sokong pas je.. benci betul dia dgn mahathir dan paklah (zaman tu la).. dia punya x suka islam hadari yg diperkenalkan paklah sampai nk basuh budak2 supaya jgn termakan dgn konsep islam hadari tu. Benda tu buat aku x berminat dgn kelas dia tp zaman tu mane nk mengadu.. cite kat mak aku pun, mak aku buat xtau sbb dia pun sokong pas🤣. Aku bukan xsuka subjek tu, tp bila dia bwk masuk politik dlm sekolah tu yg buat aku meluat.

  7. Ustaz mengajar dekat SMKA Al Mashoor Lelaki

  8. Pendidikan Islam subjek yng paling best bagi aq… sbb s ustaz n ustazah mmng bnyk yng sporting,,, subjek pi ni pun senang lulus… so tk stress sngt lah… paling best belajar topik ibadah… rindu zaman sek menengah

  9. masa f4 f5 dapat ustaz yg spotrim and baik memang masa dia je baik baik ngantuk terus segar .. dia memang ajar bukan detail tapi kitorang faham .. alhamdulilah masa SPM kitorang subjuk tasawwur dan pend.islam kitorang boleh score 😊 terima kasih ustaz Azmi , SriMuar

  10. lol…pakai bju batik xkemas?….skolah hang xde rule ke?

  11. Hanya cadangan, nak best lg boleh selit sikit2 qasidah dlm kelas. Nk ajak generasi muda akan dtg ni sama2 cinta nabi kita 😀

  12. betul time sek rendah agak boring dan allhamdullilah bila naik je sek men terus tak boring sebab ustaz pandai tarik perhatian, cara ajar dia mantap pak abu

  13. aku oky je dgn pai tapi kalau bab soalan kbat aku dh pishang aaa nk jwb

  14. Bgi sy subjek pend islam x boring , yg boring tu kls matematik 🙊

  15. Abg 'hensem' dan 'kurus' boleh lah

  16. Macam mana nak gantuk 🤔
    Baru je mula ustaz dah cakap: Lepas ni giliran kamu baca 😳

  17. Pelajar ipg hadir kos pendidikan islam 🙌 doakan saya dpt hbis belajar dgn baik tahun dpn insyaAllah 🙌

  18. Klau cikgu helok mmg la tak boring😂

  19. Buat penerangan subject Sejarah pulak.😅

Tulis Komentar