Betul Ke Pendidikan untuk Semua?

Hai Betul kependidikan dekat dunia ini mohon selepas membaca buku guru ini dan duduk orang-orang biasa ini saya dapati wastak tersebut yaitu Aini merupakan pelajar pintar di sekolahnya didapat satu tawaran untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang kedokteran tetapi memikirkan mereka daripada golongan orang miskin ataupun gulung yang tidak berkemampuan ini telah melakukan banyak

Sangat pekerjaan untuk mengumpul duit Bagi membantu ataupun melayakkan gw masuk ke fakultas kedokteran termasuk lava Ibunya dan dan sebagainya dan ada satu ayat daripada ibunya yang membuat saya tersentak betul ke pendidikan untuk semua karena ayah ibunya adalah ibu ini zuraini boneka tiba daripada mengejar cita-citanya untuk masuk ke faculty

Pekenoq terrain crane 4 putih kedokteran bukanlah khas ataupun layak dijuluki oleh orang-orang miskin apa kebenaran daripada add buku ini betul kependidikan kita mahal yang pertama adalah kalau kita presenter jika kita mahukan buku-buku berkualiti soalnya buku itu adalah buku yang sangat mahal contohnya macam buku-buku ini bestia Pita lagi

Saya ambil Komunikasi itu pembungkus ada damai apa tadi diambil perubatan bila ambil engineering bilang B isu-isu ataupun kost-kost yang lebih lebih khusyuk Ketika saya masih dirinya mesti kita tidak dibenarkan untuk foto stik buku tersebut kini masaalah kopi white sebagainya oke itu kita paham tapi aku cariin yuk ataupun up inisiatif untuk

Memberikan buku-buku pelajaran ataupun buku-buku Bupati tersebut kepada semua golongan dan yang keduanya kita mules reggae antara yang kaya dan miskin dengan memperkenalkan sekolah swasta Tadi kau ke kemasi like dan juga ini pasti swasta yang kita meletakkan gak yang agak jauh misalnya kalau kita enakan pendidikan yang lebih bagus

Ataupun pendidikan yang lebih baik kita cuma milih institusi swasta berbanding kerajaan sedangkan kalau kita rasa penyidikan itu untuk semua Kenapa kita tak Selaras Ken kebaikan-kebaikan yang ada di University swasta ataupun sekolah swasta atau sekolah antarbangsa ada di sekolah-sekolah kebangsaan bentuk ketiga pendidikan mahal adalah kalau kita present sekarang ada berlakunya ataupun

Kemasukan mrsm ataupun sekolah-sekolah berasrama penuh di Muksin oleh golongan middle-class bisnis kita tahu mereka ide option ataupun mereka ide bisnis untuk memilih sekolah lain dan memberi peluang kepada yang lebih susah ataupun yang lebih tidak berkemampuan untuk merasa ih pendidikan yang lebih baik yang keempat adalah karena garam beasiswa kita

Phrases beasiswa itu tidak tersasar contohnya kita memang menitikberatkan tentang great seseorang contohnya Ai ini latar belakang the anak yang senang Ma Ayah boleh lantas wc-nya sebagainya rendah PSS internet yang yang sempurna dan akhirnya didapat 9 ini menikah lebih duduk di kampung tiada akses internet tak pergi ke channel sebagainya hanya

Mampu mendapat tujuh emisi sangat bagus bagi di kawasan tersebut tetapi bila kita sensasi melihat tentang Grey kita dah takde beasiswa itu tidak basah dan kemungkinan besar ia akan mendapat beasiswa tersebut dan B yang sepatutnya dikeluarkan siapa di kawasan atau fade kemiskinan tersebut sepatutnya mendapat beasiswa itu tidak dapat kerennya kurangnya ataupun tidak berprestasi

Sebaik ih tadi yang mendapat pelbagai pilih yang telah disediakan pilih kita bercakap tentang ilmu ini untuk semua kita kini senja seingat tentang pesan Imam Syafi’i bisnis biar pernah lelahnya kita belajar daripada kita menanggung lelahnya kebodohan tapi bagi saya ayah itu perlu diseimbangkan dengan satu bentuk ataupun satu APBD yang sama

Antara kayu dan juga Oke dan pendidikan boleh diberikan kepada semua dengan lebih rajin [Musik]

Sepatutnya untuk semua, tapi dunia mana pernah adil.

Boleh dapatkan buku nota murah di sini https://shp.ee/955v8pv

#shakilazen #pendidikan
Sobat ML Studios, Info tentang #Betul #Pendidikan #untuk #Semua ini bisa dilihat dalam bentuk vidio yang berdurasi 00:04:13 detik.

Sekedar mengingatkan bahwa, Rajasa Group siap membantu dan melayani berbagai kebutuhan Layanan Produk dan jasa, solusi terbaik untuk anda,

Apabila Dirimu, penggemar setia ML Studios memerlukan bantuan apapun itu, silahkan dikonsultasikan di website ini guna mendapatkan Solusinya.

Selain itu, Apabila anda membutuhkan peluang untuk mendapatkan PENGHASILAN TAMBAHAN hingga puluhan juta Rupiah setiap bulannya, Sobat bisa bergabung dalam Forum komunitas bisnis indonesia ini. ini.

Punya Masalah Betul Ke Pendidikan untuk Semua? ? ..!! DAPATKAN SOLUSINYA, KLIK DISINI

Begitulah sekilas tentang Betul Ke Pendidikan untuk Semua? yang telah dilihat oleh 12377 penonton, semoga dapat bermanfaat untuk kita semua. © ML Studios 253 | #Betul #Pendidikan #untuk #Semua

 

KAMI MOHON MAAF APABILA ADA KESALAHAN KATA, KALIMAT  ATAU TULISAN,

HAL TERSEBUT BUKAN DAN TIDAK ADA / ATAS UNSUR KESENGAJAAN.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

20 Komentar

  1. Pendidikan Mahal 😳
    Hantaran mahal ikut pendidikan seorang gadis itu 😳

  2. Lebih akademik tapi kurang ilmu agama tak kemana jugak kita ni 🙂 banyak benda kita taktau, zaman sekolah tak cukup tampung.. Yg berkelapangan ke kuliah di masjid, pergilah. Nescaya terbuka mata, sbb ada benda yg lebih menarik dari ilmu akademik ☝🏻

  3. tak perlu ubah ayat imam syafie tu . kita sendiri kena ubah sistem tu .

  4. "wake up to reality my friend,go outside and touch some grass "-random YouTube comment

  5. Selagi kita ada ruang sekolah diberikan secafara percuma dan sudah tentu 'terpaksa' menanggung sedikit pembelanjaan ie PTPTN. Saya anggap ia adalah pendidikan percuma dan untuk semua ⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡

  6. speaker sila check your skrip ye… jangan suka2 pertikaikan statement imam As syafie…
    suka hati ko je pertikaikan…

    Kita guru kita tahu sangat pelajar sekarang macam mana… bandar ke kampung ke itu bukan ukuran…

    tengok khendak pelajar tu ade kesedaran x nak belajar… pelajar B40 lar ni berperangai macam2…

    Aaa alang2 nak tanya sikit… selain ilmu kedoktoran ni bandar ke kampung… Kat masjid hari2 ilmu free x perlu beli buku… berapa ramai kat M20, T40, b40 ni kat masjid..

    Yg free pon depa x mai… ini semua alasan..

  7. Betul. Biasiswa biarlah bersasar. Yg dpt biasiswa pon ramai golongan mampu dan end up study luar negara tak nak balik. Dua kali rugi.

  8. Imam Syafi’e berpesan begitu adalah utk “mmberi semangat” kpd mereka yg lelah dlm menuntut Ilmu. Ini disebabkan penjelasan dari kata Imam Syafi’e itu sendiri bahawa dia memahami sejauh mana peritnya menuntut ilmu itu dengan pelbagai sudut pandang dan faktor tertentu. Dan key dia adalah utk “meningkatkan quality berfikir” kita.

  9. Pelajaran mmg untuk semua…klu x layak dpt biasiswa ad pinjaman pendidikan bgi saya tiada masalah…2 buku tuh dh x relevan dengn situasi semasa… Sekolah swasta dan unversiti swasta x semestinya akan provide pendidikan yg lebih baik hanya hospitaliti je pasti mereka mampu provide…

  10. aku suka bila dengar shakila bercakap, sangat2 jelas

  11. LOUDER SISS ! VERY AGREE WITH YOU

  12. omg mrsm gerik in the video ?!?!

  13. Pendidikan adalah pengetahuan ilmu untuk semua orang tanpa mengira apa 2 kekurangan dan kelebihan . Pendidikan ini memang untuk semua tapi sekiranya kalau bukan untuk semua akan jadi hanya golongan yang berkemampuan saja yang layak mengambil pendidikan sedangkan golongan yang kurang berkemampuan tidak layak mengambil pendidikan dan memang ada orang di luar sana tidak mendapat pendidikan kerana tidak mampu. Jangan jadikan sesuatu kelebihan dan kekurangan sebagai penghalang untuk mendapat pendidikan sebab ilmu untuk semua orang tanpa mengira apa 2 pun

  14. Siapa pegi ke pendidikan

  15. Cewahh nk komen imam shafie plak. Bukan akak ni ke yg sokong perhimpunan ada buat fuck ramai² tu?? Kena seimbangkan miskin dan kaya? Imam Shafie tetapkan ttg USAHA utk belajar . Kau miskin ke kau kaya ke tetap kena belajar. Klu hang tak belajar hg tak larat nk tanggung kebodohan. Utk itu, elok la kakak ni pilih parti yg benar² ada pembelajaran yg penyokongnya ramai PHD, dan utamakan pendidikan cuma tak heboh saja. Bukannya parti yg bodoh mcm perhimpunan tu. Takut tertular kat hakak ni kebodohan² parti trsebut. Pakai tudung elok dah. Takut tercabut plak nanti Kak Shakila oi… huhu

  16. Nk cakap pasal pendidikan tapi otak kat lutut mempersoalkan hukum agama. Ptuih

  17. Minah ni yg persoalkan ibadah korban, x yah dgr la dia cakap merapu 😂

Tulis Komentar