TEKNOLOGI |Pengangkutan Awam Terpantas Di Dunia

China sekali lagi melakar sejarah selepas secara rasminya melancarkan kereta api berkelajuan tinggi terpantas dunia yang digerak mengunakan teknologi apungan magnet (Maglev).

Dilancarkan di Qingdao, kereta api ini mampu bergerak dengan kelajuan maksimum sehingga 600 km/j, sekaligus menjadi antara kenderaan darat dan pengangkutan awam terpantas di dunia.

Dapatkan berita terkini, tepat dan sahih dengan ‘SUBSCRIBE’ YouTube Buletin TV3

IKUTI kami di;
Facebook: https://www.facebook.com/BuletinTV3Official/
Twitter: https://twitter.com/BuletinTV3
Instagram: https://www.instagram.com/buletintv3/
Website: https://www.buletintv3.my.

#BuletinTV3 #Seantero
Sobat Buletin TV3, Info tentang #TEKNOLOGI #Pengangkutan #Awam #Terpantas #Dunia ini bisa dilihat dalam bentuk vidio yang berdurasi 00:03:13 detik.

Sekedar mengingatkan bahwa, Rajasa Group siap membantu dan melayani berbagai kebutuhan Layanan Produk dan jasa, solusi terbaik untuk anda,

Apabila Dirimu, penggemar setia Buletin TV3 memerlukan bantuan apapun itu, silahkan dikonsultasikan di website ini guna mendapatkan Solusinya.

Selain itu, Apabila anda membutuhkan peluang untuk mendapatkan PENGHASILAN TAMBAHAN hingga puluhan juta Rupiah setiap bulannya, Sobat bisa bergabung dalam Forum komunitas bisnis indonesia ini. ini.

Punya Masalah TEKNOLOGI |Pengangkutan Awam Terpantas Di Dunia ? ..!! DAPATKAN SOLUSINYA, KLIK DISINI

Begitulah sekilas tentang TEKNOLOGI |Pengangkutan Awam Terpantas Di Dunia yang telah dilihat oleh 17147 penonton, semoga dapat bermanfaat untuk kita semua. © Buletin TV3 193 | #TEKNOLOGI #Pengangkutan #Awam #Terpantas #Dunia

 

KAMI MOHON MAAF APABILA ADA KESALAHAN KATA, KALIMAT  ATAU TULISAN,

HAL TERSEBUT BUKAN DAN TIDAK ADA / ATAS UNSUR KESENGAJAAN.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

20 Komentar

  1. 600😑 laju" nk gi mne.. 200 poun dah cukup laju aku rasa

  2. Banyak betul tolong CHINA beli barang dari Mereka.Terima kasih je lah.

  3. Tak payah laju2 taraf ets pun dah ok,

  4. Malaysia Tak payah lah nak ikut nagara lain,, terlapau oahu pun akan ada akibat buruk,,,

  5. Menteri kita laju 700/km perhour..

  6. PENUMPANG BE LIKE

  7. Utk yg kata kereta api ni tak berkualiti sbb dibuat di China,kau tau tak dah ada brapa puluh HSR dkt China ni,pling bnyk di dunia kot,takkan tak berkualiti lagi,yg tak berkualiti tu diorng buat utk dijual ke negara lain jer,utk negara diorng sendiri mestilah kena buat yg berkualiti

  8. TANDA TANDA KIYAMAT SUDAH MULA KITA RASA…SEMUA KUASA TUHAN…

  9. Siapa lg yg masih mendamba Jepun lg yg terbaik….anda dah ketinggalan/outdated punya org…sistem n tech jepun eh x blh pigi jauh dah pasni…sbb tu Elon Musk said…China is FAR ahead of us…bkn japan

  10. Ingatkan pakai kelajuan cahaya

  11. Jakarta Bandung SDH di buat oleh perusahaan China.

  12. Risau kadang2 china ni😂

  13. Malaysia tak seswai kenderaan laju pantas ☑️ Nape plak ?🤔
    Lockdown takleh kuar umah ☑️😝
    Seswai utk golongan kaya berangan jer ☑️

  14. Malaysia patut belajar bina keretapi sendiri…

  15. Org buat bg meresap terus.

  16. Negara kita tidak terlalu hebat seperti negara lain dan tidak pula terlalu mundur seperti negara lain..wallahualam..ECRL akan dibina insyAllah mcm kereta api tanah melayu..

  17. Malaysia bila nak kereta api laju . Indonesia dah start buat laju plk tu kita baru 160km sejam

  18. kalau chinaaa cipta maglev yang laju ,jepun lebih unik cipta landasan yang memberi kuasa apungan elektrik kuat pada maglev mereka yang sama laju ngn china tapi kualiti yg lagi mahal ,jepun juga dh biasa buat keretapi laju xkan china potong semudah itu

Tulis Komentar